Perjantainako Duudsonit heittivät toisiaan tikalla mahaan ykkösellä? Eivät vaikuttaneet kovin onnellisilta. Tänään joku räjäytti itsensä Kemissä. Aina sattuu kun tapahtuu?

Italian RAI1 päästeli perusviihdettä. Hymyileviä kasvoja, kuuluisuuksia ja taputusta. Mukavaa olla mukana. Musiikkia.

Ylen teema muistutti iloisesta kahdeksankymmentäluvusta. Suomen olisi jo aika ajatella itseään. Kukaan muu ei sitä tee.

Miten saisi luovuuden esiin? Tuskin mitenkään. Käsikirjoitus on odottanut jo pitkään. Romaanin henkilöhahmot ovat jähmettyneet ja odottavat liikuttajaa. Nainen kyhjöttää ovella pää polvien väliin käpertyneenä ja päästelee itkua. Lapsi katselee ikkunan vieressä hiljaa. Mies on seissyt ulkona harmaudessa jo toista viikkoa. Musta auto kiiltää takana. Tulossa kotiin. He kaikki voivat lysähtää kasaan milloin vain tai paremminkin he ovat jo nyt haihtumassa pois. Heihin on saatava eloa. Hankkikaa oma elämä!

Elämä on järjestelemistä.  On järjestettävä kaikenlaista. Hae puhelinjohto. Laita eväät. Siirrä silityslauta. Ilmoita poissaolot. Talleta arvosanat. Etsi koukut. Ruuvaa. Kuuntele minua. Kuuntele meitä. Tee elämästämme paratiisi. Milloin tästä tulee loppu? Miksi tämäkään ei toimi? Ei milloinkaan. Romaanikirjallisuus on tunnetietomme vertauskuvallinen ilmiasu.

Suomi taistelee marraskuussa, vaikka on vasta lokakuun alku. Onko joulu siis lähempänä kuin milloinkaan ennen tähän aikaan vuodesta? Voisiko vuosi vaihtua ennen joulukuun kuudetta?

Kirjamessut Turussa. Esko Valtaojan tunnistaa parrasta. Hänen oli saatava aikaan trilogia, vai pitäisikö sanoa triniteetti.

Lesboja vainotaan. Lapsia vainotaan. Kenen on erottava? Päätoimittajan. Vanhempien? Kuka erotettaisiin koko maailman syntien vuoksi?

Marsissakin voisi olla joulu? Tiede on todistanut sen.

84reg.jpg
"Mennyttä ei enää ole. Tulevaisuutta ei vielä ole. Nykyhetki on häviävän lyhyt hetki menneisyyden ja tulevaisuuden välissä." Aikaa ei siis ole. - Augustinusta mukaillen