Tähän aikaan illasta väsymystila alkaa hiukan hellittää. Sen syynä on seuraavanlainen työpäivä:

5.40: Herätys. Ei kun ylös.

6.38: Juna lähtee. Tuut!

7.20: Koulussa. Lukiossa. Suoraan tarkistamaan kokeita, kun osa jäi kouluun eilen.

7.55: Kokeet tarkistettu. Mukin pohjallinen sumppia.

8.00: Filosofian 1. kurssin ensimmäinen tunti. Aloitettiin etiikalla. Katsottiin filosofian osa-alueet. Paasasin siitä miten ihmiset uskovat ties mitä kun ovat omaksuneet kritiikittömästi erilaisia perusteettomia ja järjettömiä käsityksiä, kuten a) ihminen polveutuu apinasta b) poikkeus vahistaa säännön. Meni aika hyvin vaikka itse sanonkin. Porukka vaikutti innostuneelta.

9.35: Tunti päättyy. Tilkka kahvia. Muuten ei pysy hereillä. Kokeen palautuksen ajankohta. Milloin se oli?

9.50: Seuraavaa tuntia järjestelemään. Kyseessä on sama tunti kuin äsken, mutta eri porukka. Vaikuttaa vähän oudolta, mutta ei kun menoksi.

11.00: Syömään. Oli hyvää.

11.30: TUnti jatkuu. Nopeasti filosofian osa-alueet ja miksi ihmiset harrastaa filosofiaa. V: Ihmettely yms...

12.00 Tilkka kahvia ja jotakin järjestelyä.

12.15: Uskonnon kurssin toinen tunti. AIheena etiikka ja teologia: tällä kertaa kysymys koski pahan ongelmaa(opiskelijoiden kysymysten pohjalta) ja Jumalan olemassaoloa: Tillich, evidentialismi, eksperimentalismi ja fideismi. Aika filosofista siis, mutta rautalankamallisesti. Kun puhuu tarpeeksi lujaa menee perille!

13.45: Välitunti. Monistamaan tenttipapereita. Aikaa 15 min.

14.00: Psykologian suullinen tentti. Muutamia paikalla. Minä kyselen, opiskelijat vastaavat. Ääni ei enää kulje kunnolla.

16.00: Tentti päättyy.

16.05: Häivyn koulusta. 

17.10: Kotona. Pää on vähän sekaisin pitkästä päivästä... Yritän lukea Adornon Negative Dialecticsia, mutta siitä ei tule enää mitään.

Tällaiset päivät ovat raskaimman mallisia. Niitä on keskimäärin pari kertaa viikossa. Nyt illalla on pitänyt vielä hoitaa joitakin kouluasioista... Klo 23.19 lähden t.y:n kanssa ostamaan lakritsia bensa-asemalta.