Kuvittele, että lähdet valon nopeudella samalla kun valosäde laitetaan kulkemaan valon nopeudella aluksesi vierellä. Kuljette molemmat siis 300 000 kilometriä sekunnissa, mutta uskoisitko, että valo ohittaa Sinut 300 000 kilometriä sekunnissa? Kyllä. Näin käy. Suhteellisuusteorian mukaan aika on Sinun kohdallasi pysähtynyt, mutta valon nopeus on vakio. Tämä ei häviä enää uskonnollekaan. Ja se on matemaattisesti esitettävissä.

Voiko tyhjästä syntyä jotakin? Voiko tyhjästä siis nyhjästä? Ei tarvitse olla juuri kummoinenkaan kosmologi ymmärtääkseen, että meidät on nyhjästy tyhjästä. Mikäli universumilla on jokin rajallinen ikä tällä hetkellä, se on syntynyt tyhjästä. Kaikki on siis nyhjästy tyhjästä!

Tiedeohjelma Prisma kertoi, että uskonnolliset ihmiset stressaavat vähemmän kuin muut. Heidän aivonsa toimivat toisella tavalla. Näin pitkälle on tultu epäluuloisuudessa. Ei riitä, että ihminen kertoo, että hän on onnellinen, vaan se on tieteellisesti todistettava.

Lopulta tiede johtaa kuitenkin samaan kuin uskonto, sillä totuus on yksi. Samaisessa Prismassa fyysikot kauhistelevatkin, miten he voisivat selittää painovoimaa voimakkaamman voiman vaikutukset. Kaiken materian moninkertaisesti syrjäyttävä pimeä energia vie pohjan kaikelta materialismilta. Maailma ei tarvitse materiaa, eikä sitä edes ole. Alkeishiukkasetkin ovat "vain" energiaa. Materialistien pitäisi muuttua energialisteiksi - itseasiassa he jo ovat sitä tietämättään. Pimeys voi kuitenkin olla valoa ja valo pimeyttä. Kumpaa arkijärki sitten on?