Monet puolueet ovat pitäneet puoluekokouksensa viime päivinä eri puolilla Suomea. Keskusta on lanseerannut Suomelle uuden pääministerin vähän alle vuoden ajaksi, mikäli muistan oikein. Keskustan puoluekokous vaikuttaakin menestykseltä, sillä vaalirahoissa ym. ym. ym. ryvettynyt puolue ei olisi voinut enää mokata pahemmin.

Kokoomuksen tilanne on selkeästi huonompi erityisesti tulevaisuutta ajatellen, sillä se ei onnistunut pysyttelemään erossa poliittisista ongelmista. Kaikki ei suinkaan ollut vielä siinä, että Ike oli yrittänyt iskeä  netissä 16-vuotiaan. Jos olisin Katainen - mitä en siis ole - en olisi häätänyt Greenpeacelaisia turvamiesten avustuksella puoluekokouksesta. Se loi vaikutelman, että "Katainen tarvitsee turvamiehiä naisia vastaan". Jos hän olisi toivottanut heidät tervetulleiksi hän olisi voittanut heidät 10-0.

Keskusta oli jo tehnyt päätöksen pakkoruotsin poistamisesta periaattellisella tasolla ja Kokoomuksen oli seurattava perässä. Sopii vain kysyä miksi Kokoomus halusi samaan uppoavaan veneeseen, vaikka heillä on enemmän menetettävää kuin Keskustalla tässä asiassa? Kokoomuksella kun on varmasti äänestäjissään enemmän "ruotsalaismielisiä". Yhdessä uuden avioliittopykälän kanssa Kokoomus asettuukin vahvemmin erityisesti Vihreiden tontille. Varsinkin kun lukee Kataisen puhetta netissä huomaa, että kyseessä on varsinainen ekologinen propagandapuhe, joka kumartaa syvimmin rahan suuntaan. 

Jokainen puhe ja ohjelma perustuu oletukseen tulevaisuudesta. Nämä oletukset ovat hyvin usein osoittautuneet vääriksi.

Erityisen huono päätös Kokoomuksen puoluekokoukselta oli asettuminen uskonnon opetusta vastaan(aihetta olen käsitellyt täällä). Kyse saattoi tietenkin olla provokaatiosta, sillä "tunnustuksellisen uskonnonopetuksen" poistaminen ei merkitse nyky-Suomessa mitään, sillä sellaista ei ole enää pitkään ollut. Jokatapauksessa äänestystulos kertoo siitä, ettei edes Kokoomuksen omat ministerit nauti kenttäväkensä luottamusta. Hallituksen uusi opetussuunnitelma on aikaistamassa ruotsin kielen opiskelua, eikä se ole muuttamassa uskonnon opetusta mitenkään. Nyt kuitenkin sekä Kokoomuksen, että Keskustan puoluekokoukset ovat näistä asioista eri mieltä. Mielenkiintoista.

Kokoomuksen taktiikka on tyypillinen juuri kapitalistiselle "hajoita ja hallitse - taktiikalle". Kataisen sinivihreä propagandapuhe "koulu-uudistuksineen" tähtää vain yhteiskunnan viimeisten instituutioiden hajoittamiseen, jotta yksinäiselle kuluttajaidentiteetille ei olisi vaihtoehtoja. Pätkätyötä pätkän perään. Ammattijärjestöt ovat seuraavia kohteita. Oletko nähnyt ihmistä ilman identiteettivaihtoehtoa kärsimyksensä keskellä? Kun näet päättömästi riehuvan aggressiivisen ihmisen, joka ei tiedä ketää hänen pitäisi lyödä, olet nähnyt sellaisen. Kyseessä on säälittävä näky, mutta se on kapitalistin unelma. 

Chmbrln.jpg

Chamberlain - Wallin?

Voi tietenkin arvella mitä puoluetta tällainen sekasotku viimekädessä hyödyttää. Kun puolueet alkavat olla liian samanlaisia ja ne alkavat muuttaa käsityksiään "pysyvistä perusarvoista" äänestäjät alkavat miettiä vaihtoehtoja. Voittajia ovat Perussuomalaiset, kuten olemme kuulleet, mutta ennustaisin myös Kristillisten saavan enemmän ääniä tulevissa vaaleissa. Heidän tulisikin erityisesti kutsua kaikki äänestämään itseään. Ruotsalaisetkin saattavat ryhdistää äänestäjiään. Nyt on tosi kyseessä! Wallinin kommentit olivatkin kuin Englannin Chamberlainilta tavattuaan Hitlerin.  Pienistä puolueista häviäjä on erityisesti Vihreät, jotka eivät ole onnistuneet pitämään muita poissa omalta öljyn tahrimalta nurmeltaan. Vihreät ovatkin syyllistyneet poliittisessa mielessä "ekologiseen kapitalismiin".

Mikä sitten voisi tuhota Kataisen "sinimukavihreän" politiikan, josta moni Suomessa unelmoi? Lyhyellä aikavälillä uudet rahakriisit, jotka syöksevät maailmantalouden uuteen lamaan. Ei Suomella - kuten ei monella muullakaan maalla - ole enää rahapaukkuja uuden laman kokoonparsimiseen. Talouskriisit ovat monien mielestä vielä aivan mahdollisia. Toinen uhkakuva on tietenkin euroliiton hajoaminen, jota jotkut ennustavat muutaman vuoden sisään. Itse en tähän usko, mutta Kataisen politiikkaa se nakertaisi erittäin pahasti. Kolmantena uudet tulokset ilmaston lämpenemisestä saattavat osoittaa "puhtaan teknologian" turhaksi. Pitkällä tähtäimellä Suomen kuten muidenkin maiden on tietenkin luovuttava ulkomaankaupasta nykyisissä mittasuhteissa, sillä öljyn loppuminen ja kallistuminen tekee siitä yksinkertaisesti mahdotonta. Tähän menee kuitenkin vielä muutama vuosikymmen. Luonnonvarojen kallistuminen tarkoittaakin globalisaation loppua.